Op donderdag 11 februari 2016 waren wij te gast bij De Elstar Catering, waar wij onder andere een “heerlijke” sprinkhaan en een luxe hapje met als basis zeewier geproefd hebben. Iedereen was verrast door de rondleiding en de toespraak van dhr. R. van der Zande, want daaruit bleek dat De Elstar Catering behoorlijk vooruit loopt met betrekking tot hygiëne certificering en allergenen vermelding, maar ook met zaken zoals, met behulp van een ERP systeem, het bestellen van ingrediënten op basis van vaststaande recepturen, het efficiënt gebruiken van stroom en water voor de afwas en niet te vergeten de uitrusting van de keukens met de modernste apparaten.
Dr. Ir. G. van Duinkerken, afdelingshoofd diervoeding van de Universiteit in Wageningen, gaf ons een presentatie over de wereldwijde (economische) ontwikkelingen in Feed en Food. Tijdens zijn presentatie kwamen insecten en zeewieren ook aan bod.
De bijeenkomst werd afgesloten met diverse proeverijen, bestaande uit de nieuwe broodjes- en saladelijn van de Elstar Catering en de kip van de toekomst. Als verrassing konden de aanwezigen hun visitekaartje inleveren en wordt er een gratis lunch voor 10 personen bezorgd met de geproefde lunchbroodjes.